08 июн, 15:08
Американський дієтолог Емі Гудсон (Amy Goodson) назвала ягоди найкориснішими для здоров’я плодами. Про це повідомляє U-News, пише agronews.ua.
“Вони багаті на клітковину, вітамін С і флавоноїди, які є потужним антиоксидантом”, – пояснила медик.
Наприклад, одна чашка малини або ожини містить вісім грамів харчових волокон, що є 32% від добової норми, згідно з даними Американської асоціації серця. Клітковина поліпшує здоров’я кишечника і допомагає у травленні.
Більш того, антиоксиданти в ягодах мають омолоджуючі властивості, які, як заявляють учені, можуть допомогти прожити довше життя. Справа в тому, що антиоксиданти захищають клітини від вільних радикалів, які викликають окислювальний стрес і можуть привести до розвитку хронічних захворювань, таких як рак або хвороби серця, говориться в дослідженні, опублікованому в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America
Однак Гудсон зазначає, що найкориснішою ягодою, на її погляд, є чорниця через більш високу антиоксидантну здатності. У журналі Nutrients йдеться, що чорниця містить поліфеноли, здатні уповільнити старіння клітин.
«Ягоди універсальні, тому їх легко вживати в їжу. Їх можна додавати в пластівці з молоком, вівсянку або йогурт. Їх можна класти в випічку і салати, робити з них смузі і соки або вживати без всього як натуральне солодке частування », – зазначила Емі Гудсон.
Инф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328001.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM