Аграрії почали використовувати дрони для підрахунку рослин

29 май, 14:05

Бразильська сільськогосподарська дослідницька корпорація Embrapa розробила рішення, яке використовує дрони для підрахунку рослин. Про це повідомляє futurefarming, пише agronews.uа.

Метод поєднує в собі обчислювальне бачення та глибоке навчання. Випробування проводились на плантаціях кукурудзи та цитрусових. У випадку кукурудзи було визначено 33 360 рослин у 224 рядах культур. За словами Embrapa, оцінка показала точність 94%. У цитрусових 97 із 100 дерев були правильно визначені.

В обох випадках Embrapa каже, що їх система забезпечує кращу точність, ніж візуальний підрахунок та навіть існуючі програмні рішення. Міжнародне товариство фотограметрії та дистанційного зондування (ISPRS) опублікувало ці результати у Journal of Photogrammetry and Remote Sensing.

Прогнози врожаю
Метод замінює візуальні огляди, які є повільними, трудомісткими та упередженими, говорить Embrapa. Ще однією перевагою щодо традиційних практик є те, що підрахунок можна проводити на кожній посадженій площі в цілому. Це полегшує виробникам управління своїми полями та оптимізацію підживлення або захисту рослин. Крім того, це також робить можливими прогнози врожаю.

Це все стало можливим завдяки згортковій нейронній мережі (CNN) для одночасного підрахунку рослин і рядів культур через зображення, зроблені дронами, оснащеними RGB-камерами.

Недороге рішення
Система RGB є недорогим рішенням, оскільки більшість безпілотників обладнані нею стандартно. «Використання RGB зменшує витрати порівняно з датчиками інших діапазонів світлового спектру. Таким чином, метод є недорогою та життєздатною альтернативою, яку можна застосовувати до будь-якої культури», – сказав Лусіо Хорхе, дослідник Embrapa. За його словами, великою перевагою розробленої системи є програмне забезпечення, яке дозволяє обробляти дані в режимі реального часу.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/327818.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM