Науковці продовжують вдосконалення сортів лохини

07 май, 15:08

Хоча світ все ще перебуває у полоні нинішньої пандемії, ринок лохини не припиняє зростати. Більше того, попри всі перепони, ця тенденція зберігається вже більше десяти років. Паралельно з цим ринок генетики, зокрема покращення сорту, також демонструє активне зростання. Про це повідомляє Blueberriesconsulting, пише agronews.ua.

Намагання віднайти нові сортові з покращеними якостями не припиняються, тому ринок генетики лохини завжди готовий до нової та різноманітної пропозиції для галузі.

Протягом наступного десятиліття передбачається, що географія виробництва лохини пошириться на регіони, які потребуватимуть все більш особливих сортів. Вони повинні бути пристосовані до ґрунтів або кліматичних реалій, які сильно відрізняються від біографічної траєкторії врожаю до сьогодні.

Розширення географії вирощування лохини спонукало ринок генетики впроваджувати більше досліджень та просуватися в генетичному вдосконаленні рослин, щоб отримати нові альтернативи, маючи намір задовольнити зростаючий попит нових інтегрованих виробників та необхідних сортових замін старих гравців у галузі.

Головні тенденції, що визначають якість нових сортів, з точки зору очікувань виробника, це, по-перше, продуктивність рослин, а також – органолептичні якості плодів, що визначають їх якість та диференціацію, такі як смак, солодкість, більший калібр, цвітіння, хрусткість, і перш за все твердість перед довгими поїздками на ринки призначення.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/327587.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM