Озвучено причини падіння цін на українську пшеницю

06 апр, 13:02

Наближення нового врожаю надає помітний тиск на ціни української пшениці, яка вже навіть стала дешевше фуражних ячменю та кукурудзи на базисі СРТ. Про це повідомила аналітик зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Марина Маринич, пише agronews.ua.

«Основною причиною падіння ціни є скорочення попиту на старий врожай – все більше імпортерів переключаються на закупівлю пшениці нового врожаю», – вважають експерти.

Крім того, імпортери всіляко дають зрозуміти, що поточний рівень цін старого врожаю їх не влаштовує. І це працює – з початку березня ціна української пшениці знизилася на $ 27 або на 9%, зазначає Маринич.

«Є ряд факторів, які надають підтримку ціною, однак їхня вага невелика. Серед підвищувальних факторів можна виділити низькі вологозапаси напередодні сівби і можливе скорочення площ під пшеницею в Аргентині і невизначені перспективи сівби ярої пшениці в Росії в зв’язку з ймовірністю введення плаваючого мита в 2021/22 МГ», – пояснила вона.

Схожа ситуація спостерігається і на ринку кукурудзи, додає експерт. Оператори ринку повідомляють, що інші традиційні для України покупці вже починають придивлятися до аргентинської кукурудзи і з нетерпінням очікують бразильської, так як українська кукурудза старого врожаю на даний момент дуже дорога.

«Китай залишається основним експортним напрямком для української кукурудзи, однак особливого пожвавлення попиту поки непомітно», – підсумувала експерт.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/327217.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM