У виробництво штучних яєць та м’яса інвестують $200 млн

04 апр, 10:08

Стартап з виробництва культивованого м’яса та яєць на рослинній основі Eat Just залучив $200 млн в новому раунді фінансування. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Інвестиції будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду та стимулювання досліджень і розробок. Новий раунд фінансування Eat Just очолило Управління з інвестицій Катару. У раунді також брали участь інвестиційні компанії Charlesbank Capital Partners і Vulcan Capital, створена співзасновником Microsoft Полом Алленом.

На сьогодні стартап оцінюється у $1,2 млрд. З моменту запуску в 2011 році Eat Just залучила понад $650 млн. Продукція компанії ділиться на дві категорії. Це замінники яєць на рослинній основі, майонез без яєць і вирощене в лабораторії куряче м’ясо, покликане замінити курятину з птахоферм.

Eat Just виробляє м’ясо в біореакторах об’ємом 1 тис літрів. Клітини, отримані з біопсій тварин (жир і м’язи), змішують з рослинними інгредієнтами, після чого вони ростуть у живильному середовищі. Ба більше, у грудні 2020 року стартап отримав дозвіл від регуляторних органів Сінгапуру на культивування та продаж своєї курячої продукції.

Продукти Eat Just можна купити більш ніж в 20 тис торгових точок і 1 тис закладів громадського харчування. З моменту початку продажів компанія продала більше 100 млн яєць приблизно мільйону домогосподарств США. Яйця Eat Just продаються в мережі фастфуду в Китаї Dicos.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/327135.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM