Відкриття ринку землі збільшить ВВП України до 3%

28 мар, 12:09

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомили, що ринок землі може додатково приносити до 3% до зростання ВВП України в рік за умови повної лібералізації ринку, яка відбудеться в 2024 році з допуском юридичних осіб та розширенням обмежень на покупку землі в 10 тис. гектарів.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Перший Діловий».

«При поступовій лібералізації ринку землі зростання ВВП може прискоритися до 2,5-3%», – зазначили експерти.

Відомо, що на старті ринку землі і в найближчі 3-5 років його роботи Мінекономіки прогнозує середнє зростання ВВП на 1%. Крім того, з 1 липня поточного року сільськогосподарські землі зможуть купувати тільки фізособи-громадяни України, але не більше 100 гектарів в одні руки.

«Навіть в цей період зростання ВВП на 1% обгрунтоване. На першому етапі підуть інвестиції в зрошення, яких не було без ринку землі. Зрошення одного гектара коштує 3-5 тисячі доларів, і люди будуть інвестувати як раз таки в свою власність», – пояснили в Мінекономіки.

Слід зазначити, що на другому етапі запуску ринку міністерство очікує, що землевласники почнуть інвестувати в садівництво і тваринництво, що забезпечить додаткове зростання економіки.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/327051.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM