В портах України знову підвищились ціни на кукурудзу

22 фев, 12:01

Після падіння минулого тижня на 15-20 $/т закупівельні ціни на кукурудзу відновилися до 250 $/т з поставкою в порт слідом за зростанням цін на біржі в Чикаго та подорожчанням нафти. Про це повідомляє  GrainTrade, пише agronews.ua.

Головним драйвером руху цін на кукурудзу останнім часом стало падіння, а потім стрімке спекулятивне зростання котирувань пшениці, які підтримали сильні морози у США, що можуть призвести д загибелі частини посівів озимини.

Але морози відступили, і ціни на пшеницю в Чикаго вчора знизилися на 2%, посиливши тиск на ціни на кукурудзу. Проте поступове подорожчання нафти підтримало ринок кукурудзи та дозволило березневим ф’ючерсам втриматися незмінними на рівні 216,7 $/т.

Вчора квітневі ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 2,8% до 13-місячного максимуму 65,13 $/барель, а березневі ф’ючерси на нафту WTI – на 2,86% до 61,72 $/барель внаслідок різкого скорочення виробництва на 40% до 4 млн барелів/добу через знеструмлення, викликане сильними морозами. За відсутності фундаментальних чинників підтримки ціни на нафту поступово знижуватимуться по мірі відновлення виробництва.

Ринок кукурудзи залишається під тиском низького попиту, з огляду на відсутність китайських покупців.

Вчора південнокорейський переробник MFG придбав на тендері лише 69 тис т (із запланованих 140 тис т) кукурудзи за ціною 295 $/т CFR з поставкою у червні.

В Україні поставки кукурудзи до портів скоротилися внаслідок потужних снігопадів, тому трейдери підняли закупівельні ціни до 248-251 $/т, тоді як ціни пропозицій складають 258-260 $/т для поставок в порт.

Проте експортні ціни попиту на вітчизняну кукурудзу залишаються на рівні 255-256 $/т FOB, що обмежує зростання закупівельних цін. Нагадаємо, що неодноразово у поточному сезоні ціна закупівлі в порту перевищувала ціну на умовах FOB (завантажено на судно), хоча середня вартість перевалювання в порту складає 8-10 $/т.

Українські виробники стримують продажі кукурудзи, і навіть зниження цін минулого тижня не збільшило пропозицій. Але вже з березня на світовому ринку з’явиться аргентинська кукурудза, яка ще більше посилить конкуренцію між продавцями.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326618.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM