Вирощування полуниці новим методом дозволить знизити застосування пестицидів

20 фев, 10:07

Білл Туречек і його колеги розробили новий спосіб термічної обробки, яка дозволить вбивати патогенні мікроорганізми, не завдаючи шкоди рослині. Про це повідомляє news.agropages.com, пише agronews.ua.

Вчений зазначив, що, вводячи етап кондиціювання з більш низькою температурою і використовуючи пар, а не гарячу воду, дослідники в такий спосіб загартовували рослини, які в подальшому краще витримували більш високу температуру обробки, призначену для знищення патогена.

У новому методі використовується двоетапний процес. Першим кроком є ​​термообробка з кондиціюванням, яка стимулює вироблення в рослинах захисних білків та інших молекул, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

Другий крок полягає у застосуванні високої температури, яка є смертельною для патогенних організмів, але при цьому майже не пошкоджує рослини.

При вирощуванні полуниці новий метод дозволяє безпечно боротись з патогенами та шкідниками і повинен призвести до скорочення застосування пестицидів та підвищення якості і врожайності плодів.

Хоча цей метод був розроблений для боротьби з патогеном, який викликає кутову плямистість на листі рослин, було відмічено, що він також ефективний проти інших патогенів, деяких нематод і комах-шкідників.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326571.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM