На Сумщині будують два елеватори та олiйноекстракцiйний завод

15 фев, 13:01

У Сумській області у 2020 р. введено в дiю три нових елеватори та ГК «РОСТОК-ХОЛДИНГ» впроваджено додаткові ємності до вже існуючого елеватора. Про це AgroPortal.ua  повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Сумської ОДА, пише agronews.ua.

В Сумській області у 2020 р. введено в дiю першу чергу елеватора ТОВ «Харкiвецьке» (м. Середина-Буда) потужністю 28 тис. т, але прогнозована загальна потужність елеватора — 112 тис. т.

Також ГК «РОСТОК-ХОЛДИНГ» введено додатковi ємності елеватора потужністю 27 тис. т (загальна ємність одночасного зберiгання зернових та олійних культур — 7З тис. т).

Крім того, введено в дiю мініелеватори в ТОВ «Україна» (потужнiсть — 5,5 тис. т) та ФГ «Бантов» (потyжнiстъ — 3 тис. т) в с. Ямне на Великописарiвщинi. Відмічається, що завершується будiвництво додаткових ємностей елеватора ТОВ «Кролевецький елеватор».

У департаменті повідомили, що у 2021 р. очiкується введення в дiю ТОВ «ЕЛIТ-ОIЛ» (м. Ромни) олiйноекстракцiйного заводу з переробки олiйного насiння потужнiстю 600 т/добу, будiвництво якого розпочалося в 2016 р.

Також у м. Шостка ТОВ «Стеліум-Ш» планується розпочати будiвництво елеватора потужнiстю 40 тис. т, що створить додатково 36 нових робочих мiсць.

Окрім того, ТОВ «Буковинське хлібоприймальне підприємство» в Конотопському районі планує будiвництво елеватора загальною потужнiстю 136 тис. т, що створить 60 нових робочих мiсць.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326522.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM