В ЄС дозволили використання стійкої до гліфосату ГМ сої

05 фев, 18:08

Генетично модифікована соя XtendFlex була схвалена після всебічної процедури авторизації, включаючи наукову оцінку Європейським управлінням безпеки харчових продуктів.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на SuperAgronom.

«Європейська комісія дозволила генетично модифіковану сою (XtendFlex) для їжі та кормів, але не для вирощування, відкривши шлях для повного запуску сорту в США та Канаді в 2021 році», — йдеться у матеріалі Euractiv.com.

Дозвіл дійсний протягом 10 років, і будь-яка продукція, вироблена з цього ГМ сорту, буде підпорядковуватися правилам ЄС щодо маркування та відстеження .

Соя, вироблена біотехнологічною компанією Bayer, була розроблена для надання толерантності трьом основним гербіцидам: дикамбі, глюфосинат-амонію та гліфосату. Завдяки гарантованому європейському ринку виробники в США та Канаді, як очікується, нарощуватимуть виробництво сої, щоб заробити на нових шляхах, відкритих цим рішенням.

XtendFlex — це найновіша соя компанії Bayer, яка базується на попередньому сорті ГМ з доданою толерантністю до глюфосинату.  Це означає, що виробники «мають додаткову гнучкість та інструменти, що допомагають боротися з некерованими та стійкими бур’янами», — сказав представник Bayer.

«Завдяки цьому дозволу «Байєр» сподівається на повний запуск у Сполучених Штатах та Канаді в 2021 році. Три покоління сої з толерантністю до гербіцидів знаходяться на стадіях, близьких до виходу на ринок, представляючи найнадійніший в галузі проект біотехнології контролю бур’янів для сої», — підтвердили в компанії.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326411.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM