Як змінилися ціни на продукти харчування у лютому

05 фев, 15:03

На початку лютого у супермаркетах зросли ціни майже на всі категорії продуктів. Про це повідомляє gazeta.ua, пише agronews.ua.

Десяток курячих яєць коштує у середньому 31,90 грн. На початку грудня 2020-го їх продавали по 20-23 грн. Невпинно зростає вартість цукру. У вересні торік фасовану по 1 кг продукцію продавали по 14,19 грн, жовтні -15,9, листопаді — 18,90. На початку грудня за 1 кг цукру треба було заплатити 19,90 грн. У лютому доведеться віддати 21,29 грн.

Тепличні овочі також додали в ціні. У супермаркеті за кілограм огірків просять 59,90 грн, на ринку – 50-52 грн. Гладкі огірки продають по 69,90 грн/кг. Вартість тепличних помідорів варіюється від 39,95 до 48,90 грн/кг. Утім, на базарі їх можна придбати по 35 грн. Але є ризик, що вам продадуть підморожені овочі.

Червоний перець подешевшав порівняно з груднем минулого року – 78 грн/кг проти 89,90. На базарі ціна впала до 68 грн. Імпортні кабачки коштують від 32 до 60 грн/кг.

Морква подорожчала на 90 коп. – до 5,90 грн/кг. Буряк коштує 6,95 грн/кг. Після грудневого падіння, знов подорожчала капуста – до 5 грн/кг. Картопля та цибуля теж додали в ціні – коштують 11,99 грн і 6,19 грн/кг відповідно. Ціни на українські яблука стартують від 13 грн.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326408.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM