Стало відомо, що може опустити ціни на зерно

01 фев, 13:01

Різке падіння фондових індексів у США може опустити ціни на зерно. Минулого року акції американських підприємств на фондовому ринку США активно зростали, що було незвично, як для періоду пандемії та падіння прибутків компаній. Вчора на ринку з’явилися нові ознаки того, що інвестори не завжди спираються на технічні або фундаментальні чинники при купівлі акцій, внаслідок чого ціни на акції окремих компаній можуть несподівано вирости в рази протягом декількох днів. Про це повідомляє graintrade, пише  agronews.ua.

Наразі основним чинником впливу на ціни акцій стали звіти великих компаній про підсумки  2020 р., а також низькі темпи виробництва та поширення вакцин у США та Європі. На цьому тлі вчора фондові індекси впали на 2-2,6%, зокрема Dow Jones – на 2% до 30303 п., S&P 500 – на 2,57% до 3750 п., Nasdaq – на 2,6% до 13270 п, що стало найбільшим денним падінням з жовтня.

Прикладом невиправданого зростання цін стали акції компаній GameStop та AMC Entertainment (американська мережа магазинів відеоігор), які за добу подорожчали на 135% та 300% відповідно, а загалом за січень – на 800% на тлі суперечок між дрібними інвесторами та великими хедж фондами.

Великі хедж фонди відкрили потужну позицію на зниження акцій цих компаній у 2021 році, проте дрібні інвестори після спілкування у Reddit почали активно скуповувати акції, щоб провчити «спекулянтів». Швидке зростання цін принесло значні прибутки інвесторам та посилило штучний попит на акції компаній, що формує фінансову піраміду. Крупні хедж фонди, що грали на зниження, отримали мільярдні збитки, проте ситуація може змінитися, коли дрібні інвестори почнуть фіксувати прибутки та продавати акції.

Цей приклад демонструє перегрітість ринку акцій та ф’ючерсів внаслідок значних вливань коштів від дрібних інвесторів, які намагаються заробляти на різких змінах цін.

Так, ф’ючерси на кукурудзу на біржі за останні 4 дні впали на 5%, а потім виросли на 5,5% на одній лише новині про закупівлю Китаєм великої партії кукурудзи в США.

Тому зараз радимо спостерігати за фондовим ринком та фіксувати прибутки, реалізуючи кукурудзу та пшеницю за високими цінами, оскільки довго триматися на багаторічних максимумах вони не будуть.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326318.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM