В Україні до реєстру сортів рослин на 2021 рік внесено 85 вітчизняних сортів картоплі

29 янв, 18:09

За період 2016-2020 років до державного реєстру сортів рослин, придатних до поширення в Україні було внесено 20 сортів селекції інституту НААН України, а до реєстру сортів рослин на 2021 рік потрапило 85 вітчизняних сортів картоплі зі 196-ти. По це повідомили у Національна академія аграрних наук України, пише agronews.ua.

До державного сортовипробування передано 20 сортів картоплі різних груп стиглості та господарського спрямування. Основне виробництво насіннєвого матеріалу картоплі вітчизняних сортів зосереджено в Інституті картоплярства України та його мережі, де одержано 1,8 тис тонн матеріалу.

До державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва у 2020 році було внесено 24 насінницьких господарств, якими вироблено 43 тис тонн насіннєвої картоплі високих категорій.

Офіційно сертифікованої насіннєвої картоплі вистачає лише на 14,3 тис га, або 21,7 % загальних промислових площ (66 тис га). Обсяг несертифікованої насіннєвої картоплі, яка була використана становить 155 тис тонн. Аналіз структури виробництва еліти картоплі свідчить про збільшення виробництва еліти сортів зарубіжної селекції (Німеччини та Нідерландів) суб’єктами насінництва недержавної форми власності.

На сьогодні інститутом картоплярства, мінекономіки України та Українською асоціацією виробників картоплі розроблено та схвалено Концепцію розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року та проєкт державної цільової програми розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326311.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM