На Тернопільщині ведуть переговори про будівництво заводу з переробки кукурудзи

31 янв, 14:02

В Тернопільській ОДА відбулася зустріч з представниками китайської компанії Fufeng Group, щодо побудови на території області заводу з переробки кукурудзи. Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію облдержадміністрації.

"У зв'язку з розвитком і розширенням групи Fufeng, компанія вирішила створити виробничу базу в Європі та Північній Америці. Україну розглядають, як один з перспективних регіонів для розміщення європейської бази. Тернопільська область в лідерах з посівних площ кукурудзи, зокрема у 2020 році валовий збір становив 1246,1 тис. тонн, а урожай з одного гектара становив 98,9 ц/га" - інформували в ОДА.

Зазначається, що продукція буде в основному експортуватися в ЄС, водночас певна її частина реалізовуватиметься на внутрішньому ринку.

"В разі погодження співпраці інвестиції зі сторони китайської фірми в будівництво підприємства з перероблення кукурудзи будуть становити 200 млн. дол. США. Якщо справи підуть вдало, то через 3 роки компанія планує збільшити інвестиції до $600 млн. Для Тернопільщини це дасть велику кількість робочих місць та розвиток економіки краю", - зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326300.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM