На Півдні України можуть посіяти ще більше соняшнику

15 янв, 18:07

В Україні площі озимих зернових під урожай-2021 у порівнянні з попереднім роком скоротилися майже на 400 тис. га, під озимий ріпак теж відведено менше на 415 тис. га. Передусім це стало наслідком складних погодних умов під час осінньої посівної. З іншого боку, це значно вплине на структуру сівозміни в сезоні 2020/2021. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

За прогнозами експертів, із загального масиву незалучених земель приблизно 470 тис. га навесні підуть під соняшник. Адже більшість не засіяних озимими сільгоспугідь розташовані на півдні країни: в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях. Тут соняшник має найбільшу частку у структурі посівів. Бо, крім того, що це одна з найбільш маржинальних культур,  він ще й найкраще пристосований до посушливих умов півдня.

Як зазначається у повідомленні, нинішнього року площі під соняшником можуть сягнути 6,86 млн га, а це шанс для України зібрати його рекордний врожай на рівні 17,8 млн тонн.

Ще майже 270 тис. га з незайнятих восени аграрії віддадуть під кукурудзу, до 100 тис. га додатково засіють ячменем та 70 тис. га — соєю, прогнозують експерти.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326116.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM