Уряд передав Інститут охорони ґрунтів України під управління Держгеокадастру

13 янв, 18:07

Кабінет Міністрів передав Інститут охорони ґрунтів України у сферу управління Держгеокадастру. Про це на своїй Facebook сторінці повідомив міністр аграрної політики України Роман Лещенко, пише agronews.ua. 

Він зазначив, що таке рішення уряду дозволить більш якісно здійснювати нагляд за станом родючості ґрунтів у державі. А головне, зробити унікальні дані, якими володіє Інститут охорони ґрунтів України, повністю публічними й відкритими.

«Раніше це держпідприємство підпорядковувалося Мінекономіки. Хоча, згідно з Положенням про Держгеокадастр, саме до його завдань входить нагляд і контроль родючості, а також контроль за дотриманням законодавства про охорону земель як органами місцевого самоврядування, так і бізнесом. Відтепер Держгеокадастр отримає реальні інструменти для цього», — написав Роман Лещенко.

Також він додав, що Інститут охорони ґрунтів України — це унікальне підприємство, яке володіє даними про стан ґрунтів України. Зараз вже проведена паспортизація 19,8 млн га земель сільськогосподарського призначення. У перспективі паспорти матимуть всі земельні ділянки в Україні.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326085.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM