На Прикарпатті створять екоферму з угорськими свинями-мангалицями

11 янв, 11:02

В селі Підлужжя, неподалік Івано-Франківська, є ферма, у стаді якої є шість буйволів карпатської породи. Крім цього, тут розводять угорських свиней-мангалиць, французьких міні-овець, бурських кіз, віслюків. Фермер має на меті створити контактну екоферму, адже вільний випас тварин серед гарних краєвидів приваблює туристів. Про це повідомляє golos, пише agronews.ua.
Власник ферми Роман Яковин каже, що на фермі облаштовані фотозони, де від весняного цвітіння саду й до осені особливо людно.

«Карпатські буйволи — дороге задоволення, адже одне теля коштує до 500 євро, доросла тварина — вчетверо більше. Зате буйволяче молоко дуже цінується за високий вміст білку, жирів, кальцію та інших мікроелементів, вітамінів групи А і В, значно менший вміст холестерину, ніж у коров’ячому. З нього виготовляють моцарелу», — цитує Яковин.

Наразі фермер має в користуванні загалом 114 га: 8 га яблуневого саду та 15 га — насадження волоського горіха, 60 га орної землі. Решта — під пасовищем. Чудова база для тваринництва, яким Роман Яковин вирішив спочатку зайнятися суто для власних потреб: придбав декілька голів угорської сірої корови. Тепер поголів’я зросло до двадцяти. Є п’ять корів породи карпатська бура.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326005.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM