В Україні розпочнеться агрострахування: коли та які культури

16 дек, 18:05

У грудні 2020 року очікується внесення нового законопроекту щодо державної підтримки страхування посівів агровиробників до Верховної Ради України. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

Першочергово компенсації страхових платежів підлягатимуть такі зернові культури, як пшениця, ячмінь та жито.

“Державна підтримка страхування посівів агровиробників планується лише під озимі культури урожаю 2022 року. У першу чергу компенсація страхових платежів буде введена для пшениці, ячменю та жита”, – йдеться у повідомленні.

Це пояснюється структурою озимого клину в Україні – скажімо, у цьому році з 8 млн га озимини, більше 6 млн га фермери відвели під пшеницю, трохи більше 1 млн га засіяні ячменем та житом.

У разі прийняття документа в першому кварталі наступного року, відкриється можливість запуску підтримки страхування під озимі культури врожаю 2022 року.
Введення державної підтримки програм агростахування планується тільки під посіви озимих культур урожаю 2022 року. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

За його словами, у робочій групі при міністерстві наразі опрацьовуються зміни та оновлення законопроекту про внесення змін до закону про страхування сільськогосподарської продукції.

«Агрострахування стане важливим інструментом для підтримки фермерів. У робочій групі за участю фахівців Мінекономіки, НБУ та учасниками аграрного і страхового ринків ми напрацювали кілька принципових позицій, які зафіксовані в новому законопроекті. Йдеться про жорсткі вимоги до страхових компаній та контроль за ними, забезпечення прозорості перестрахування, а також чітке регулювання ставок», – прокоментував Тарас Висоцький.

Чому програма не буде охоплювати ще одну дуже важливу озиму культуру – ріпак, – не пояснено. У 2020 році озимого ріпака станом на 7 грудня засіяно більше 880 тис га.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/325704.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM