Україна обігнала Китай та стала лідером з експорту меду до ЄС

20 ноя, 11:03

Обсяги поставок українського меду в ЄС за січень-серпень 2020 року зросли на 16% (проти такого ж періоду 2019 року), а з Китаю — скоротилися на 19%. Відтак Україна стала лідером із постачання меду до Європейського Союзу, розповіла Анна Бурка, національний експерт медової галузі. Про це повідомляє agrotimes, пише agronews.ua.

. «За попередніми даними робочої групи з меду Copa-Сogeca, в 2020 році в країнах ЄС врожай меду знизився на 40%, через несприятливі погодні умови. У Східній та Південній Європі очікується безпрецедентне падіння виробництва солодкого продукту, а деяких його видів, наприклад, таких як акацієвий мед, у цих регіонах цьогоріч буде обмаль», — розповідає Бурка.

Зазначається, що в Угорщині урожай меду з акації становив лише 10% від звичайного обсягу збору. Також значне зниження виробництва меду було зафіксовано в Португалії (-80%) та в Італії (на півдні, від -70% до -80%).

«Обмежена пропозиція меду на тлі наявного внутрішнього попиту, за даними Copa-Сogeca, мала б спричинити очікуване зростання цін. Утім, у провідних країнах-імпортерах наразі спостерігається спадний тренд. Дві найголовніші загрози для ринку: відсутність чіткого маркування про походження меду, а також складність виявлення фальсифікованого продукту», — наголошує експерта.

Слід звернути увагу, що ЄС є другим за величиною виробником і найбільшим імпортером меду у світі. Основні країни — виробники — Румунія, Іспанія, Німеччина, Угорщина, Італія, Польща, Франція та Греція. В ЄС налічується 650 тис. пасічників, які управляють 18 млн вуликів.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/325369.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM