Україна запровадить більш жорсткі вимоги до сортності молока

18 ноя, 16:05

З 1 січня 2021 року в Україні набудуть чинності більш жорсткі вимоги до сортності молока, що має наблизити її до європейського стандартів.

Про це завила керівник експертної групи Директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Наталія Щирова, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Аgroportal.ua.

За її словами, вже є загальна картина і розуміння того, чи встигне Україна впровадити всі необхідні зміни та пройти всі заплановані етапи стосовно наближення до європейських вимог до встановленого перехідного періоду.

"Наближається той етап, коли ми маємо перейти плавно до наступного зразку європейського стандарту, коли господарства мають забезпечити бактеріальну забрудненість не більше 300 кількість мікроорганізмів у 1 куб см. , а соматику - не більше ніж 400. Відповідно, з 2022 року критерії товарного сирого молока вже будуть максимально наближені до вимог європейських стандартів. Основною новелою цього документу є те, що оператор ринку несе відповідальність за те, щоб не ввести в обіг молоко невідповідної якості", - розповіла Наталія Щирова.

Вона також повідомила, що в Мінекономіки створена робоча група, яка займається питанням перегляду норм наказу №118 "Про затвердження вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів" і внесення змін до нього. Вже готовий проєкт щодо вимог до дрібнотоварного виробництва молока та молочних продуктів, пунктів закупівлі та збору молока з метою подальшого введення їх в обіг.

"Щоб фіналізувати всі напрацьовані зміни й ті, які набрали чинності, є потреба розробити чек-лист, який передбачатиме чітке, послідовне, прозоре здійснення перевірок", - зазначила Наталія Щирова.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/325318.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM