В Україні цього року можливий дефіцит насіння озимини

10 авг, 15:04

Цього року в Україні цілком ймовірний дефіцит посівного матеріалу озимих культур, через що ціна на нього піде вгору. Таку думку висловив засновник і генеральний директор ТОВ "АгроРось" Петро Євич, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Agrotimes.ua.

"На мою думку, з огляду на тогорічну ситуацію насіння зросте у вартості", - зазначив він, додавши, що під час осінньої посівної-2020 аграріїв можуть наразитись на й на інші виклики.

"Основний ризик - це недостатня кількість вологи, яка потрібна для того, щоб в оптимальні строки отримати дружні сходи. З цим ми зіткнулися минулого року. Тому потрібно зробити все можливе, щоб зберегти залишки вологи. Своєчасно підготувати ґрунт і сподіватися на дощ", - наголосив експерт.

Він нагадав, що за останні роки сортова селекція вийшла на новий рівень, і сільгоспвиробники мають доступ до сортів озимої пшениці з високим генетичним потенціалом для різних кліматичних зон. Досягти високих результатів можливо, якщо дотримуватись агротехнологічних вимог і підвищувати кваліфікацію.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/323934.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM