В Україні економічно не вигідно вирощувати цукрові буряки

20 июл, 10:01

Цьогоріч група компаній «Ріттер Біо Агро», «Дедденс Агро» і «Кунівське» відмовилась від вирощування цукрових буряків, оскільки вкладати кошти у солодкий корінь — економічно не вигідно. Про це розповів генеральний директор групи компаній Віктор Щербачук, пише журнал The Ukrainian Farmer, пише agronews.ua.

«Паузу у вирощуванні цукрових буряків взяли на рік, а з 2021 року плануємо засіяти ним близько 400 га», – зазначив він, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

 З тієї ж причини відмовились від вирощування гірчиці, проса, гречки, льону і сочевиці. У той же час збільшили площі під кукурудзою та соєю – ці культури мають високу рентабельність і стабільний попит на ринку.

Група компаній займається органічним землеробством у Рівненській, Житомирській і Хмельницькій областях (спільний земельний банк складає 5,5 тис. гектарів).

Середня урожайність культур у господарстві: кукурудзи – 7,5 т/га у сухому вигляді, озимого ріпаку – 1,8 т/га, сої – 2,5 т/га, вівса – 4 т/га, озимої пшениці – понад 4 т/га.

 У «Ріттер Біо Агро» виростили перший в Україні цукровий буряк і виробилаи з нього перший сертифікований органічний цукор.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/323655.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM