Названо виробника курятини «Без антибіотиків»

22 июн, 12:06

Завершено аудит двох птахофабрик, які входять в групу МХП (Наша Ряба) — на предмет використання ними антибіотиків. Про це повідомляє Асоціація “Союз птахівників”, передає УНН.

Мова про ПрАТ “Миронівська птахофабрика” та ТОВ “Вінницька птахофабрика”. Аудитом підтверджено, що обидві виробляють курятину “Наша Ряба” (українська торгова марка) без антибіотиків.

“Згідно висновків проведених аудитів, ПрАТ „Миронівська птахофабрика“ та ТОВ „Вінницька птахофабрика“ відповідають задекларованим Добровільним вимогам до птахогосподарств по вирощуванню птиці та забійного (переробного) підприємства із технологією отримання продукції птахівництва без застосування антимікробних засобів та їх залишків”, — зазначили в Асоціації.

Тож, “Союз птахівників” надав підприємствам право наносити додаткове маркування класу “А” на свою продукцію.

Про результати аудиту “Союз птахівників” поінформував Держпродспоживслужбу.

Остання має право здійснювати нагляд за підприємствами щодо дотримання ними вимог вирощування птиці та отримання продукції без застосування антибіотиків, на будь-якому виробничому етапі.

“Разом з тим, Асоціація „Союз птахівників України“ залишає за собою право проводити самостійні відбори зразків продукції цих підприємств на будь-якому етапі вирощування, виробництва, реалізації з метою зовнішнього моніторингу дієвості, запровадженого оператором ринку, контролю”, — йдеться у повідомленні.

Петро Івасюк

Источник: УНН


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/323224.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM