Більшість виробників молока виходять на «нуль»

06 июн, 12:04

Операційна маржа виробництва молока в другій половині травня для високопродуктивних підприємств становить приблизно 15%, а для всієї категорії сільськогосподарських підприємств в середньому знаходиться на нульовому рівні.

"ПроАгро Груп" з посиланням на infagro.com.ua повідомляє, що офіційна статистика виробництва молока за чотири місяці свідчить про зниження виробництва молока в Україні на 3,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому в господарствах населення виробництво скоротилося на 4,8%, а в сільгосппідприємствах на 1,2%.

Динаміка скорочення поголів’я корів в країні вже давно не радує, свіжі дані не виняток. На 1 травня в Україні налічувалося 1783 тис. голів, тобто мінус 6,6% до минулого року.

Порівняно з європейським спотовим ринком, українське молоко залишається більш дорогим. При перерахунку на базові показники 3,8% жиру і 3,2% білка, середня українська ціна відповідає 0,29-0,31 EUR/кг без ПДВ, в той час як ціни споту в Західній Європі після зміцнення становлять 0,25-0,27 EUR/кг.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/322897.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM