Очікування свинарів щодо висхідного руху цін справдилися

06 июн, 11:03

Протягом останнього тижня весни очікування виробників свинини щодо висхідного руху цін справдилися: товарні партії на кінець місяця "розписали" на 1-2 грн/кг дорожче, ніж тижнем раніше.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на asu.pigua.info, у кінці травня свинина в закупівлі продовжила рости в ціні. Зокрема, котирування переважно коливалися в діапазоні 45-46,5 грн/кг. Хоча епізодично зустрічалися як вищі, так і нижчі ціни, середня "зупинилася" на рівні 45,8 грн/кг. Це на 3,4% більше за показник попереднього тижня.

Факторами, які підтримують ціни залишаються, поступове зниження середньодобових приростів свиней та зменшення пропозиції кондиційних тварин, наближення "подовжених" вихідних на початку літа, поступовий вихід з карантину та відновлення роботи закладів громадського харчування.

Постачальники живця відзначають трохи підвищену активність заготівельників. З огляду на це, більшість виробників свинини не очікують зміни нижнього порогу цін цього тижня, тоді як максимальна ціна, навпаки, може зрости 0,5-1 грн/кг.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/322896.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM