Допомога агрохолдингів для України під час пандемії: кредити, медобладнання та мільйони гривень

02 июн, 11:07

Український бізнес активно включився у боротьбу з COVID-19, перераховуючи тисячі та мільйони гривень на допомогу медикам, лікарням, соціально незахищеним верствам населення. Мова про мережеві супермаркети, страхові компанії, операторів мобільного зв'язку, фінустанови, сільськогосподарські компанії. Дані про боротьбу вітчизняного бізнесу з COVID-19 зібрав Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності". Як підтримали українців вітчизняні агрохолдинги - проаналізували в УНН.

Так, левова частка агрохолдингів надала співвітчизникам безповоротну грошову допомогу.

Мова, до прикладу, про компанію МХП Юрія Косюка (виробник курятина "Наша Ряба"). На боротьбу з пандемією коронавірусу агрохолдинг виділив 84 млн грн. З них 55 млн спрямовано до загальнонаціонального фонду, розподіленням коштів якого займаються фахівці МОЗ. Ще 15 та 14 млн направлено на потреби підопічних компанії Вінницької та Черкаської областей відповідно (регіонів присутності компанії).

Чимало коштів у заходи по боротьбі з пандемією коронавірусу вклала компанія "НІБУЛОН" Олексія Вадатурського. Це - 17 млн грн, які були направлені у ремонтні роботи та придбання медичного обладнання, зокрема, у Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань.

Допомагаючи Україні подолати наслідки COVID-19, агрохолдинг "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка забезпечує апаратами штучної вентиляції легень, засобами дезінфекції та індивідуального захисту лікарів, центри екстреної медичної допомоги та лікарні у регіонах, де працюють підприємства агрохолдингу.

Свій вклад у допомогу українським лікарям під час пандемії вніс агрохолдинг Kernel (соняшник і соняшникова олія) Андрія Веревського. Загалом, на протидію коронавірусу Kernel спрямував 150 млн грн. Кошти пішли на забезпечення потреб Міністерства охорони здоров’я, на екстрену закупівлю медобладнання, ліків, засобів індивідуального захисту та дезінфекторів для лікарень Полтавської та Кіровоградської областей та на придбання медикаментів.

Втім, серед агрохолдингів є й ті, хто дав кошти на подолання наслідків COVID-19 з відсотками. Мова про компанію Cargill. Остання виділила 250 млн євро у якості кредиту: 100 млн євро на два роки під 5,15% річних та 150 млн євро на п’ять років під 6,25% річних, які Мінфін залучив від компанії за дорученням Кабміну.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/322887.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM