Картоплярі просять державної допомоги

31 май, 15:01

Українська асоціація виробників картоплі просить Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства створити робочу групу спільно з іншими галузевими асоціаціями, щоб розробити на 2021-2024 роки механізм державної допомоги у вигляді часткової компенсації будівництва овочесховищ, встановлення обладнання з доопрацювання продукції та зрошення на полях.

Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на ukranews.com.

Без мережі доступних переробних та зберігаючих потужностей, фермерство в України залишатиметься у зоні високого ризику, вважають фахівці. Адже обсяги виробленої агропродукції у сегменті середніх та малих агропідприємств будуть зростати й надалі.

Зберігати великі обсяги непроданого врожаю у селян або немає можливості, або це занадто дорого. Більшість малих і середніх фермерів - близько 70-80% - відразу продають свій врожай на продовольчих ринках. Після закриття їх на карантин через пандемію коронавірусу підприємці втратили як мінімум основний або ж взагалі єдиний канал збуту. Фермерським господарствам потрібна кооперація для організації доступної переробки, сортування та зберігання вирощеної агропродукції. Наразі така кооперація в Україні відсутня.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/322857.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM