В Україні дорожчає гречка і дешевшає курятина

22 май, 13:04

За місяць в Україні подорожчала низка соціальних продуктів харчування. Про це розповів директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" академік НААН Юрій Лупенко, посилаючись на дані Держстатистики, передає УНН.

Так, досить суттєво зросли ціни на гречку: за місяць – на 17,9%.

"Серед 53 найменувань товарів та послуг, споживчі ціни яких відстежуються Держстатом помісячно, цей показник поступається лише цибулі ріпчастій (+65,26%)", - уточнив науковець.

Подорожчала також картопля (+14,43%), капуста білокачанна (+12,89%) та яблука (+11,27%).

Натомість, досить суттєво впало в ціні філе куряче (-14,21%), птиця (тушки курячі) (-13,51%), сало (-1,46%) та пшоно (-1,22%).

Загалом споживчі ціни у квітні зросли проти березня на 0,8%, а на продукти харчування – на 2,2%, розповів Лупенко.

Нагадаємо, головний виробник країни - компанія МХП ("Наша Ряба") у I кварталі 2020 року збільшила виробництво продукції на 4% і знизила ціну на 11%.

Раніше повідомлялось, що ціна на українську курятину нижча на третину від європейської.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/322813.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM