Аграрії закінчили сівбу ранніх ярих зернових,- Висоцький

11 май, 11:04

Агровиробники закінчили посів ярої пшениці, ячменю, вівсу, гороху. За оновленим прогнозом Мінекономіки, згідно даних з регіонів, посівна площа основних культур збільшиться на 600 тис. га, порівняно з 2019 роком та становитиме 15,5 млн га. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

“У структурі посівів ярої групи за прогнозами збільшиться частка кукурудзи та соняшнику, зменшиться ячменю, сої та цукрового буряку”,- підкреслив Висоцький.

За даними Гідрометцентру дощі у перших числах травня зняли стрес засухи в багатьох районах північно-західної половини країни. Проте, Запорізька (крім східних районів), Миколаївська (крім північних) Херсонська, Одеська (за винятком деяких центральних районів, де відмічалися потужні зливи) залишилися майже сухими.

“Значно покращилася ситуація із запасами вологи у Черкаській, Київській, Житомирській, Чернігівській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Рівненській, Вінницькій областях, нерівномірно – у Полтавській та Харківській областях”,- прокоментував Висоцький.

Нагадаємо, в Україні названо агрокультури, сівбу яких повністю завершено.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/322498.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM