Запорука високої врожайності — правильний вибір сільськогосподарської техніки

23 апр, 16:07

Новітні технології обробки ґрунту базуються не лише на грамотному застосуванні добрив, але й на правильному підборі технічних засобів. Першість серед них займають саме сучасні багатофункціональні культиватори, які обладнані відповідними профілюючими насадками.

Які роботи можуть проводитися

Ефективна діяльність фермера базується на багатьох чинниках, ключовими серед яких є своєчасність і висока швидкість обробки полів. Такий підхід дозволяє зекономити час та ресурси. Особливо цінуються універсальні культиватори, які виконують повний цикл операцій — від висіву насіння аж до розпушування полів після збору врожаю.

Культивування вирішує завдання інтенсифікації виробництва, отже агрегат має забезпечувати:

Дана сільгосптехніка може:

Завдяки навісним системам зменшується кількість проходів, економляться час та пальне.

Види і можливості технічних засобів

Культиватори Monosem — комбіновані ґрунтообробні машини з довгим переліком основних і додаткових характеристик.

Важливо! Виробник пропонує на вибір замовника різні типи робочих органів, індивідуальну або універсальну комплектацію.

У причіпного обладнання наявні опорні колеса, система водіння. Для зменшення ризиків втрат та регулювання глибини культивації використовуються диски захисту рослин. Одночасно обробляється від 6 до 12 рядів посівів зі стаціонарною шириною міжрядь 45, 70 сантиметрів.

Виконання операції внесення добрив проводиться на навісній рамі з різною місткістю бункера. Найбільша кількість рядків при цьому — 12, і ширина між ними — 45 см. Таке розставлення є оптимальним для багатьох культур, що дозволяє використовувати культиватор упродовж всього весняно-літнього сезону.

Добре представлений на ринку модельний ряд техніки з адаптованими до умов і рельєфів конструкціями. Ґрунторозпушувачі складаються з трьох секцій (центральної та подвійних бокових). Головна частина спирається на 2 тандемних колеса, підйомні частини — на опорні. Основні робочі елементи, стрільчаті лапи встановлюються в 3–5 рядів з відповідним кутом нахилу, що сприяє оптимальному заглибленню. Воно може становити до 12 см і залежить від висоти стійки. Зручно, коли параметри виставляються і змінюються в одній точці спеціальним механізмом.

Крім стрільчатих лап, використовуються ще й розпушувальні. Гарним доповненням є дискові, пружинні борони, а також встановлення багатофункціональної планки для вирівнювання посівного ложа або котків подрібнення грудок.

Цікаво! Кожний виробник вказує можливу транспортну швидкість, рекомендовану потужність тяглового трактора.

На які фактори треба звертати увагу при купівлі культиваторів

Комплектування і складність конструкції визначають функціональну спроможність техніки. Отже перед придбанням культиватора треба визначитися з переліком запланованих робіт. Одні типи агрегатів більш придатні для весняної передпосівної підготовки, внесення добрив, підживлення, а інші — для зябової оранки, лущіння після збирання врожаю, боротьби з бур’янами.

На кінцеві показники певним чином впливають щільність, структура, вологість ґрунту, що оброблюється, тому при виборі причіпних механізмів і тракторів для них треба зважати на особливості природно-кліматичної зони.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/322269.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM