09 мар, 14:05
Триває моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві продукту. Результати аудиту будуть відомі за місяць.
Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на unn.com.ua.
Моніторинг розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Йдеться про: групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”); ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”); ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).
Мета моніторингу - звести нанівець необґрунтовані закиди споживачів і ЗМІ про масове застосування антибіотиків при вирощуванні курятини, каже голова Асоціації “Союз птахівників” Сергій Карпенко.
"Річ у тім, що сьогодні в структурі виробництва м'яса м'ясо птиці займає 72%, споживання продукту - 50%. І до цієї галузі завжди була прискіплива увага від споживачів, ЗМІ, які часто-густо необґрунтовано нарікали на те, що у м'ясі курки багато сальмонели, антибіотиків, гормонів росту. Тож цим проєктом ми хочемо звести нанівець всі закиди і довести, що продукція птахівництва виробляється технологічно чистою, і несе лише здорове харчування як для українського, так і для закордонного споживача", - каже він.
Він додав, що до складу асоціації входить чимало виробників курятини і яєць. І кількість охочих долучитися до моніторингу з кожним днем зростає.
За підсумками моніторингу українська курятина зможе отримати знак "Без антибіотиків". Асоціація лишає за собою право відізвати знак у тих підприємств, які допустять маркування продукції із порушеннями.
Инф. proagro.com.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/321439.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM