Мін'юст: аграрний реєстр пілотно запустили у шести областях

10 фев, 15:06

У шести областях України запустили державний аграрний реєстр у пілотному режимі. Про це повідомили УНН у пресслужбі Мін'юсту.

"5 лютого розпочалися виїзди мобільних груп операторів в ОТГ Київської, Черкаської, Одеської, Львівської, Волинської та Миколаївської областей для допомоги у внесенні відомостей про агровиробників у державний аграрний реєстр", - повідомили у відомстві.

Оператори допомагатимуть аграріям вносити відомості про себе в систему. "Під час реєстрації будуть присутні представники системи безоплатної правової допомоги, які надаватимуть консультації з правових питань охочим стати учасником Реєстру, а також представники Держгеокадастру, які консультуватимуть із земельних питань", – повідомила заступник міністра юстиції Валерія Коломієць.

Вона зазначила, що аграрний реєстр надаватиме низку послуг для аграріїв. На пілотному етапі, у своєму онлайн-кабінеті аграрій зможе слідкувати за інформацією про себе, отримавши інформацію з чотирьох реєстрів: Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин.

Після внесення до реєстру, учасники зможуть подавати заявки на виправлення помилок та реєстрацію земельних ділянок в кадастрі. Зокрема, спеціалісти Держгеокадастру будуть здійснювати опрацювання заявок на виправлення помилок та реєстрацію ділянок із використанням можливостей камеральних робіт та на основі архівної документації із землеустрою.

Зареєстровані агровиробники також матимуть доступ до інформації щодо програм державної підтримки та можливостей щодо їх використання.

Нагадаємо, за даними Мін'юсту, в Україні зменшилася кількість незаконних реєстраційних дій в держреєстрах.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/320950.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM