Рекорд: у жовтні 2019 року Укрзалізниця перевезла майже 4 млн тонн зернових

28 ноя, 15:05

У жовтні 2019 року Укрзалізниця перевезла рекордний за останні два роки обсяг зернових вантажів - 3,97 млн тонн, завантаживши 60,4 тис. зерновозів.

Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на agroperspectiva.com.

"Ми перевершили свій рекорд березня цього року, коли перевезли більше 3,8 млн тонн. Такий позитивний результат отримали насамперед завдяки маршрутизації зернових перевезень. Це правильний крок, який оптимізує логістику та гарантує вантажовласникам максимальні обсяги перевезення зернових культур", - каже директор з розвитку бізнесу АТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев.

За його словами, із запровадженням графікових відправок зернових вантажів, коли вантажні поїзди курсуватимуть за чітким графіком, як пасажирські, Укрзалізниця надалі збільшуватиме обсяги перевезень зернових. Уже сьогодні залізниця здатна щомісяця перевозити в середньому 4 млн тонн зернових і навіть більше. Водночас для цих обсягів необхідно розвивати інфраструктуру, зокрема, розширювати переробну спроможність у припортових зонах та збільшувати кількість зерносховищ. Це ті завдання, над якими мають спільно працювати всі учасники ринку.

Загалом у січні-жовтні 2019 року Укрзалізниця перевезла 32,8 млн тонн зернових вантажів, що на 6 млн тонн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/319811.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM