Живець свиней потроху дорожчає

28 ноя, 10:02

У другій половині листопада вектор закупівельних цін на свинину змінив напрямок руху. Так, за результатами моніторингу ціни живих свиней забійних кондицій, середня ціна становить 44,4 грн/кг.

Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Асоціацію "Свинарі України".

Протягом передостаннього тижня осені ціни на свинину живою вагою переважно коливалися в межах 43-45,5 грн/кг. Хоча більшість товарних партій реалізували за цінами попереднього тижня, окремі постачальники живця із Західних областей змогли реалізувати поголів’я на 0,5-1 грн/кг дорожче. Утім вже під кінець тижня стало зрозуміло, що це позитивне коливання є передвісником сезонної активізації.

За словами представників м’ясопереробної галузі, обсяги продажів свинини наразі досить мляві та не дають підстав для здорожчання. Але вони зауважують, що висхідний рух цін у цю пору є досить закономірним та очікуваним через сезонну активізацію заготівлі сировини. Так, частина м’ясокомбінатів наразі формують запаси свинини для виробництва м’ясних делікатесів та ковбас, які потраплять на прилавки роздрібних мереж напередодні свят. Переробники зазначають, що з кожним роком об’єми осінньої заготівлі зменшуються через відсутність ажіотажного попиту на м’ясну продукцію в передноворічний період.

Представники м’ясопереробної галузі очікують поступового підйому цін: згідно з опитуванням учасників Асоціації "М’ясопереробної галузі", цього тижня ціна на живець становитиме 44-46 грн/кг. Проте частина операторів висловила думку, що максимальна цінова позначка буде вищою. Окрім фактору сезонності цінових коливань, підтримкою зростання внутрішніх котирувань слугує висхідний рух глобальних цін, зокрема у країнах ЄС. Через це вхідний бар’єр для імпортної сировини також підвищився.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/319806.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM