На минулому тижні в Україні знову подорожчали тепличні огірки

23 ноя, 13:06

Нині продажі ведуть поодинокі комбінати, в той час як більшість господарств про завершення реалізації огірків попереднього обороту заявили ще позаминулого тижня. При цьому попит з боку оптових компаній і роздрібних мереж залишається стабільно високим, що і дозволило продавцям в черговий раз підвищити відпускні ціни в даному сегменті.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Українську плодоовочеву асоціацію, ціни на огірок з місцевих тепличних комбінатів варіюються в діапазоні 35-38 грн / кг ($ 1,44-1,57 / кг). Таким чином, тільки з початку минулого тижня ця продукція подорожчала в середньому на 25%. Позаминулого тижня ціни в цьому сегменті не перевищували 30 грн / кг ($ 1,24 / кг).

Також у невеликій кількості на українському ринку присутній імпортний огірок з Туреччини, ціни на який сьогодні озвучуються на рівні 32-33 грн / кг ($ 1,32-1,36 / кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці позаминулого робочого тижня.

Ціни на огірок в українських тепличних комбінатів уже в середньому на 8% вище, ніж в аналогічний період торік. Масові поставки імпортної продукції ще не почалися через погіршення погодних умов в Туреччині. Однак вже з цього тижня багато операторів прогнозують зростання поставок турецького огірка, що цілком ймовірно спричинить за собою зниження цін і на місцевий тепличний огірок.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/319657.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM