93% імпорту волоських горіхів до Грузії забезпечує українська продукція

06 окт, 15:10

Протягом останніх трьох років Грузія майже втричі наростила імпорт волоських горіхів - до $5,061 млн.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, 93% від усього обсягу імпорту цієї продукції становлять українські горіхи.

"Місцеве виробництво не може забезпечити потреби ринку, тож імпорт волоського горіха в країну зростає з кожним роком. Проте, за очікуваннями місцевих фермерів, протягом наступних декількох років ця картина може кардинально змінитися, і кількість горіха, виробленого в країні, досягне рівня, який повністю забезпечить місцевий ринок", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Міністерства захисту навколишнього середовища і сільського господарства Грузії, з 2015 року в країні було посаджено 1572 га горіхових садів, понад 60% з яких - волоський горіх.

За словами голови ТОВ "Падемі" Михайла Аваліані, що розбив сад волоського горіха на 15 га в Мухрані, завдяки державному дотаційному проєкту на 2015-2016 роки, уже в цьому році в країні очікується урожай горіхів на рівні 6-7 тонн. За його оцінками, у 2021-2022 роках у Грузії вже буде вирощуватися достатня кількість горіха для місцевого ринку. Це вплине на ціни на місцевому ринку.

"Те, що ціни на волоський горіх знизяться з ростом пропозиції - неминуче. Наприклад, у минулому році я продав мій горіх одному з гіпермаркетів по 28 ларі/кг ($9,6/кг), в майбутньому таких цін уже не буде".

Та поки що, згідно з офіційною статистикою, імпорт волоського горіха в країні зростає, причому Україна залишається основним торговельним партнером протягом трьох років.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/318820.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM