Агротрейд завершує сівбу озимих ріпаку та пшениці

06 окт, 14:09

Група "Агротрейд" завершує посівну камапніяю озимих культур. Ріпак почали сіяти ще 5 серпня, а пшеницю - 5 вересня.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу компанії, цього року холдинг збільшив посівні площі під озимим ріпаком за рахунок зменшення кількості посівів озимої пшениці, оскільки він є рентабельнішою культурою. Всього засіяти пшеницею планується понад 17 тис. га, а ріпаком - 6,2 тис. га.

"Пшеницю ми сіємо одразу з додаванням добрив, проте ґрунт абсолютно сухий, оскільки вже більше місяця дуже низька кількість опадів. З цією проблемою зіткнулися всі аграрії в регіоні. Проте компанія вирішила не відкладати посівну. Хоча обробка ґрунту йде не кращим чином, але чекати поки підуть дощі, а потім засівати в дуже прискореному режимі не має сенсу. Ми посіємо зараз, насіння полежить у стані спокою, а як підуть дощі, воно зійде", - зауважив головний агроном холдингу Олександр Овсяник.

За його словами, все насіння "Агротрейд" допрацьовує на власному заводі Agroseeds. Цього року компанія обрала насіння озимої пшениці зарубіжної селекції: Скаген, Кубус, Колонія, Мескаль, Лаукус та інші. А для регіонів із низькою кількістю опадів надала перевагу українській селекції з Одеського інституту зернових культур, обравши насіння Подолянка, Годувальниця одеська та Богдана.

Компанія також уже зібрала органічну пшеницю. Наразі триває збирання соняшника та сої, яке планується завершити до 1 жовтня. Крім того, "Агротрейд" вже почав збирати кукурудзу.

"Поки точних даних з урожайності немає, але за соняшником і кукурудзою в Харківській області ми переважаємо над конкурентами", - зазначив Олександр Овсяник.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/318819.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM