Ціни на живець свиней в Україні призупинили падіння

06 окт, 10:05

У кінці вересня ціни на свиней забійних кондицій в Україні призупинили низхідний рух.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціація "Свинарі України", середньоринкова позначка минулого тижня зупинилася на рівні 45,45 грн/кг, що незначно відрізняється від тижня раніше.

Протягом останнього тижня вересня більшість виробників свинини реалізували товарне поголів’я по 43,5-46,5 грн/кг. Хоча торги минулого тижня були досить напруженими, більшість операторів змогли втримати ціну в межах минулотижневого діапазону.

Ключовим чинником підтримки внутрішніх цін на ринку живця залишається обмеженість пропозиції тварин забійних кондицій і, як наслідок, підвищена конкуренція між закупівельниками, зокрема у Центрі та у Західних областях.

З огляду на це, частина переробних підприємств проявляє більшу активність закупівлі: деякі заготівельники починають перемовини про товарні партії на наступний тиждень раніше ніж зазвичай, окремі - перестраховуються та замовляють додаткові об’єми.

Такі настрої вселяють у свинарів сподівання на відносну стабільність цін закупівлі на початку жовтня, а найоптимістичніші не виключають можливості незначної реабілітації цін.

Представники Асоціації "М’ясопереробної галузі" стриманіші у прогнозах та очікують, що ціни закупівлі наступного тижня коливатимуться в межах 43,5-46 грн/кг.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/318815.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM