Україна продовжує скорочувати виробництво свинини

26 сен, 11:08

За рік в Україні виробництво свинини скоротилося на 2,4%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Так, у січні-серпні 2019 року було вироблено 133 тис. тонн свинини, що на 4,2% менше, ніж в січні-серпні 2018 року.

Зокрема, у серпні 2019 року в Україні було вироблено 17,1 тис. тонн свинини. Це на 0,3% більше, ніж у серпні 2018 року.

У порівнянні з липнем 2019 року виробництво свинини в Україні скоротилося на 4,2%.

Йдеться про виробництво свіжої та охолодженої продукції (тушки, напівтушки).

Дані наведено без урахування анексованого Росією Криму та Севастополя, а також окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Як писав УНН, українці їдять втричі менше свинини, аніж європейці.

Паралельно ціни на свинину в нашій країні вже вищі, аніж в Європі. Серед причин цінового буму фахівці називають, зокрема, епідемію АЧС.

Зауважимо, що минулого року в Україні було зафіксовано 145 випадків АЧС, а цього року - вже майже 40.

На переконання політика Сергія Тригубенка, контролери в особі Держпродспоживслужби неефективно та непрофесійно протистоять вірусу, і тому українські фермери продовжують зазнавати мільйонних збитків.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/318706.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM