Цього року у світі суттєво подорожчає баранина

10 июн, 14:04

Найбільші експортери баранини, Австралія та Нова Зеландія, повідомляють про скорочення обсягів забою. Це призведе до суттєвого зростання світових цін на м’ясо овець.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням наmeat-inform.com, очікується, що цього року австралійське поголів’я овець знизиться на 6,8% до 65,8 млн голів, що є найбільшим скороченням за останні 11 років. Зменшення національного стада зумовлюється постійною посухою у всіх ключових регіонах виробництва овець.

Унаслідок низки несприятливих факторів для галузі, виробництво ягнятини в Австралії знизиться на 7% до 477 тис. тонн, а виробництво баранини скоротиться ще більш суттєво - на 12% до 199 тис. тонн.

Очікується, що обмежене постачання цього виду м’яса на тлі дефіциту тваринного білка на глобальному ринку, спричиненого ситуацією в Китаї, призведе до відчутного зростання світових цін на баранину. Також це призведе до подорожчання живих тварин - овець та кіз.

Аналогічна ситуація зафіксована в Новій Зеландії, де забій овець у 2018 - 2019 роках знизився на 3%, у порівнянні з попереднім періодом.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/316911.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM