У 2019 році Україна може оновити рекорд з експорту агропродукції до ЄС

25 май, 15:09

У січні-березні 2019 року оборот торгівлі сільськогосподарськими товарами між Україною та Європейським Союзом збільшився на 20% і склав $2,6 млрд.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Інституту аграрної економіки, додатне сальдо для України перевищило $1,1 млрд.

У І кварталі цього року порівняно з відповідним періодом 2018 року відбулося збільшення імпорту до $735 млн (+10%), збільшення експорту - до $1,9 млрд (+24%).

Найбільшими торговельними партнерами для України в ЄС залишаються шість країн - Нідерланди, Іспанія, Польща, Італія, Німеччина та Франція. Їх сукупна частка в обороті агропродукції складає близько 70%.

Основні обсяги поставок до Європи Україна продовжує забезпечувати за рахунок зернових культур (фактично, кукурудзи), олійних (сої і ріпаку), соняшникової олії та залишків переробної промисловості. Україна імпортує з ЄС переважно кукурудзу і соняшник для сівби, різні харчові продукти, шоколад, тютюн і алкогольні напої.

За три місяця 2019 року вітчизняні експортери вже повністю використали безмитні квоти на поставки меду, яблучного і виноградного соків, кукурудзи (основна і додаткова) та цукру, а також квартальну квоту на м’ясо птиці.

“Якщо поточні темпи експорту збережуться, Україна за підсумками року оновить рекордний показник поставок агропродовольчої продукції до ЄС”, - зауважили в ІАЕ.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/316612.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM