Open data - корисна інформація від системи YouControl

30 апр, 21:19

Open data - корисна інформація

Open data (відкриті дані) - це глобальна концепція, сенс якої в тому, що деяка інформація має бути у відкритому доступі для суспільства і кожна людина має змогу скористатися цими даними, задля своєї користі або користі суспільства. Open Data UA є складовою частиною цього задуму, що реалізується на теренах України. Більш детально про концепцію та її значення, а також самостійно оцінити всі її переваги ви можете за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/open-data-otkryityie-dannyie-youcontrol/.

Які дані підпадають під концепцію Open Data?

Перш за все, для даної концепції характерні лише ті дані та інформація, яка не підпадає під дію закону про авторські права. Тобто, йдеться насамперед про інформацію суспільного, або державного значення.

Концепція відкритих даних розповсюджується на отримання інформації про:

Однак слід зазначити, що більшість українських громадян недооцінює користь відкритих даних. У більшості випадків це пов’язано з тим, що люди не знають, як користуватися відкритими даними та чим вони можуть бути корисні. Для цього і було розроблено аналітичні платформи, які є своєрідним інструментом в отриманні і використанні open data.

Якщо говорити саме про систему YouControl, її метою є досягнення повної прозорості і чесності у бізнес-середовищі України. Тобто, можна здійснити пошук контрагента (компанії чи фізичної особи підприємця), отримати дані про нього. Це корисно як для інвесторів, підприємців, так і для журналістів, що проводять розслідування.

З часів запуску таких платформ в Україні, суспільство вже зробило великий крок уперед до цивілізованого, відкритого та чесного інформаційного простору!


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/316260.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM