01 май, 12:09
Сегмент сирів свіжих неферментованих в Україні демонструє зростання за рахунок збільшення вітчизняного попиту та стійкого експортного.
Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Ради з питань експорту продовольства (UFEB), у лютому зафіксовано зростання у обсягах виробництва на 3,5% проти показника у 2018 році (6,228 тис. тонн проти 6,017 тис. тонн).
Так, за два місяці року позитивна динаміка склала 4,3% (12,135 тис. тонн проти 11,634 тис. тонн). Прогнозується зростання внутрішньої пропозиції за рахунок зростання пропозиції сировини та постачання її на заводи.
"Станом на кінець лютого обсяг запасів готової продукції становить 865 тонн. Експорт сирів всіх видів у березні становив 636 тонн, що перевищує 12,7% показник лютого, але на 29% нижче ніж за аналогічний місяць 2018 року (900 тонн)", - зауважують аналітики UFEB.
Загалом за перший квартал експорт сирів всіх видів становив 1,647 тис. тонн на загальну вартість $5,9 млн. Основні покупці: Республіка Молдова - 32,15%, Казахстан - 26%, Єгипет - 17%.
"Імпортні постачання сирів всіх видів до України перевищують експортні на 145%. За даними Державної митної служби, загальний обсяг постачань на внутрішній ринок становив 4,048 тис. тонн на загальну вартість $18,9 млн", - відмітили аналітики UFEB.
Основними постачальниками у першому кварталі були Польща - 35,6%, або $1,9 млн, Німеччина - 25%, або $4,6 млн та Франція - 14,8%, або $2,8 млн.
Инф. proagro.com.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/316235.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM