Ціни на картоплю за тиждень впали на 14%

11 фев, 14:02

Ціни на картоплю в Україні почали знижуватися. За минулий тиждень середня оптова ціна на картоплю в Україні впала в середньому на 14%.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Так, на даний момент українські виробники пропонують до продажу картопля по 5-7 грн/кг ($0,19-0,26 / кг) в залежності від якості продукції і регіону реалізації. Причиною здешевлення продукції експерти проекту вважають зниження попиту на картоплю як з боку оптових компаній, так і роздрібних мереж. За повідомленнями учасників ринку, спад торгово-закупівельної активності на ринку обумовлений тим, що основну частину пропозицій на даний момент становить продукція невисокої якості.

Відзначимо, що виробники ще минулого тижня намагалися утримати ціни на картоплю на колишньому рівні, проте вже на початку цього тижня стало очевидно, що за сформованими цінами продовжувати реалізовувати вільні обсяги картоплі буде вкрай складно. Тому фермерські господарства відразу в декількох найбільших областях-виробниках картоплі до середини тижня почали знижувати відпускні ціни, намагаючись відновити інтерес оптовиків до свого товару.

Більшість виробників, які мають сучасні картоплесховища, не погоджувалися знижувати ціни і вважали за краще припиняти продажу картоплі, в очікуванні зростання цін на дану продукцію.

Нагадаємо, що на даний момент картопля в Україні коштує в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, з огляду на досить великі запаси цієї продукції в сховищах, українські фермери не виключають можливості подальшого здешевлення в даному сегменті.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/314895.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM