За два роки Україна збільшила експорт заморожених ягід до Китаю в 11 разів

27 янв, 12:02

За січень-листопад 2018 року Україна експортувала в Китай заморожених ягід чорниці та лохини на $2 млн, що в 11 разів перевищує обсяги експорту за той же період 2016 року та на 19% - за аналогічний період минулого року.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, за одинадцять місяців Україні вдалося обійти Польщу і зайняти в рейтингу постачальників заморожених фруктів і ягід в Китай почесне восьме місце.

При цьому Україна не постачала до Китаю замороженої малини і суниці садової, не дивлячись на різке збільшення їх виробництва і експорту з країни в останні чотири сезони.

Раніше директор Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федір Рибалко, прогнозував, що загальний експорт заморожених ягід з України за сезон-2018/19 вперше в історії перевищить 50 тис. тонн, а загальна виручка від експорту свіжих і заморожених ягід - вперше наблизиться до $100 млн.

Відповідно, перспективи поставок ягід на ринок Китаю з України ще далеко не вичерпані, хоча Китай також є великим експортером цієї продукції. Проте, в останні роки Китай перетворився в нетто-імпортера.

Щорічно Китай імпортує заморожених фруктів і ягід на $225 млн, а експортує - на $197 млн. При цьому обсяги імпорту цієї продукції зростають, а обсяги експорту навпаки знижуються.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/314622.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM