УПОА ініціює переговори щодо скасування мита на українські яблука в Єгипті

13 янв, 15:03

Українська плодоовочева асоціація ініціює переговори щодо скасування імпортного мита на українські яблука в Єгипті.

Про це повідомляє прес-служба асоціації.

Єгипет є одним з найбільших ринків збуту для яблука на Близькому Сході. Однак на тлі безмитного режиму імпорту яблука з Польщі, українські постачальники цих фруктів не можуть конкурувати за ціною, адже змушені платити високі ввізні мита.

Тому вже зараз Українська плодоовочева асоціація (УПОА) звернулася до уряду України з проханням сприяти проведенню переговорів з цією країною щодо скасування імпортного мита на яблуко, адже єгипетські цитрусові потрапляють в Україну без сплати мита.

«Єгипет вже є найбільшим торговим партнером України на Близькому Сході. Щорічно Єгипет імпортує з України сільськогосподарської продукції на півтора мільярда доларів США, що робить Україну третім найбільшим постачальником сільгосппродукції і продуктів харчування в Єгипет. Ми вважаємо, що українському уряду варто перейматися не тільки доступом України на ринок яблук Єгипту, але ініціювати переговори про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з цією країною, яка може стати найважливішим «хабом» для доступу української продукції на ринки всього регіону», – каже Федір Рибалко, директор УПОА.

Щорічно, за оцінками аналітиків EastFruit, Єгипет ввозить від 200 до 450 тис. тонн свіжого яблука, що робить його дуже привабливим ринком збуту для української продукції. За оцінками УПОА, надлишок десертного яблука на українському ринку в сезоні-2018/19 складе не менше 150 тис. тонн. Це потенційна виручка для країни на рівні $ 100 млн., а єгипетські імпортери дуже сильно зацікавлені в закупках українського яблука. Більш того, логістика буде дешевою, тому що можна використовувати зворотний транспорт при поставках єгипетських цитрусових в Україну.

Нагадаємо, вперше місячний обсяг експорту яблука перевищив 8 тис. тонн, збільшившись по відношенню до листопада 2017 року більш ніж в півтора рази — на 55%

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/314393.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM