09 янв, 12:04
В Україні курятина залишається найпопулярнішим за споживанням різновидом м’яса протягом останніх п’ять років.
Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на news.finance.ua, про це свідчать дані аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB).
“Споживання свинини за розглянуте п’ятиріччя знизилося на 15,3% або на 2,3 кг на людину (від 21,5 кг до 19,2 кг). Водночас відносну непопулярність яловичини можна пояснити досить високою ціною”, - розповідають в UFEB.
Курятина тримає пальму першості за рахунок цінової доступності, кажуть фахівці.
У 2017-му кожен українець в середньому з’їдав 24,3 кг продукту. При цьому споживання свинини в минулому році склало 19,2 кг, яловичини - 7,5 кг на людину.
“Згідно з очікуваннями світових експертів, основними ринками збуту курятини в наступні роки будуть країни, що розвиваються, за рахунок зростання кількості населення”, - повідомляють в UFEB.
Инф. proagro.com.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/314337.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM