Ціни на українську цибулю в грудні знизилися

08 янв, 17:02

Не дивлячись на стримування продажів фермерами, українська цибуля наприкінці минулого року подешевшала на 4%.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на East-Fruit, ціни на цибулю продовжували знижуватися всю другу половину місяця.

У сусідній Польщі ціни на цибулю почали рости на початку грудня, однак потім опустилися до того ж рівня, на якому були в кінці листопада. В кінці грудня ціна на цибулю в Польщі стабілізувалася.

У Центральній Азії постачальники намагалися підняти ціни на цибулю, але закінчилося це різким падінням цін у другій половині грудня. Зокрема таджицька цибуля подешевшала за місяць на 10,5%. Аналогічні тенденції спостерігалися в цінах на цибулю в Узбекистані і Казахстані.

У Грузії ціни на цибулю зросли за місяць найістотніше - відразу на 30%. Це пов'язано зі зниженням поставок недоброї цибулі з Азербайджану.

Аналітики зауважують, що, як і раніше, Польща і Україна утримують лідерство в рівні регіональних цін на цибулю - тут фермери продають по 42 і 40 центів США відповідно. Ціни в Молдові досягають 35 центів, а в Грузії - 31 цента США за кг. У Таджикистані можна купити найдешевшу цибулю - тут за неї просять всього 9 центів США за кг.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/314303.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM