Борщовий набір в Україні за тиждень подорожчав на 9%

02 дек, 11:03

Четверта тиждень листопада була сприятливою для українських фермерів, які вирощують овочі борщового набору, оскільки ціни на основні позиції цього набору мали позитивну динаміку.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, борщовий набір, що складається з цибулі, буряка столового, капусти, картоплі і моркви, подорожчав за тиждень на 8,8%, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

У річному вимірі оптові ціни на ці продукти виросли вже набагато істотніше - капуста і цибуля коштували в 3,5 раза дорожче, ніж у попередньому році, морква і буряк - на 50-80% дорожче, а картопля - на 25-30% дорожче.

Основну роль в зростанні вартості борщового набору минулого тижня зіграло подорожчання цибулі, яке триває з самого початку його збирання. При цьому Україна виявилося країною з найшвидшими темпами зростання цін на цибулю в регіоні.

За тиждень українська цибуля подорожчала на 21%, незважаючи на те, що ще двома тижнями раніше багато учасників ринку вважали, що зростання цін на цибулю себе вичерпало.

Майже так само швидко росли оптові ціни на білокачанну капусту, хоча це найпізніший овоч, і в цей час ціни на неї зазвичай не ростуть. Морква, буряк столовий та картопля на попередньому тижні не дорожчали.

Експерти відзначають, що основна причина зростання цін на овочі борщового набору і картопля складається в неврожаї цих продуктів в ЄС і в скороченні посівних площ під цими культурами в Україні внаслідок кількох поспіль сезонів низьких цін в Україні.

Зараз більшість фермерів України задоволені цінами на продукцію, тому вони не поспішають з продажами продукції, що ще більше посилює темпи зростання цін.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/313726.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM