Вперше з 2015/16 МР Україна експортувала висівки в Саудівську Аравію

18 ноя, 13:05

Протягом жовтня відзначалося активне розширення географії збуту пшеничних висівок, а також дворазове збільшення обсягів відвантажень продукції з морських портів України (за попередніми оцінками, з 28,9 тис. тонн у вересні до 59,8 тис. тонн в жовтні).

Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Ситуація, що склалася була обумовлена, перш за все, бажанням українських експортно-орієнтованих компаній диверсифікувати свої ризики при роботі з Туреччиною, яка довгий час залишалася ключовим ринком збуту українських пшеничних висівок, а в даний час переживає досить складний і нестабільний економічний період.

За попередніми підсумками жовтня, обсяги поставок до Туреччини продовжували знижуватися з 25,6 тис. тонн до 23,8 тис. тонн.

При цьому вперше з 2015/16 МР експорт висівок здійснювався в Саудівську Аравію, яка з об'ємом 25,5 тис. тонн змістила Туреччину з першого місця в рейтингу імпортерів. Також вперше імпортом висівок з України зацікавився Сенегал. Крім того, поставки продукції здійснювалися в Сінгапур, невеликі обсяги були експортовані в Єгипет, Кіпр, В'єтнам, Литву і Румунію.

Нагадаємо, в Україні в січні-вересні 2018 року зберігається тенденція зниження темпів виробництва більшості видів круп в порівнянні з січнем-вереснем 2017 року

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/313486.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM